Förare avled, 14 personer skadades efter passagerarbuss från Bangkok till Songkhla kraschar i Chumphon

Chumphon –

En busschaufför dödförklarades på platsen medan 14 personer skadades efter att en passagerarbuss från Bangkok till Hat Yai (i Songkhla) kraschade i Chumphon.

Tha Sae-polisen underrättades om olyckan efter midnatt klockan 0:40 på lördagen (2 september)nd) på den södra huvudvägen, Petchkasem Road, i underdistriktet Had Punkrai i Mueang Chumphon.

Polis och räddningstjänst anlände till platsen för att hitta passagerarbussen, Bangkok – Hat Yai (i Songkhla) vält på vägkanten. Huvudföraren, Surachai Buaphet, 43, från Trang, hittades död nära förarsätet. Fjorton personer, mestadels inhemska turister, hade ådragit sig skador och de fördes till ett närliggande sjukhus.

Den andra föraren berättade för polisen att bussen färdades från Bangkok på väg till Hat Yai. Det var totalt 17 personer på bussen som inkluderade 14 passagerare, en bussbesättningsmedlem och två förare. Busschauffören tappade kontrollen innan han kraschade in i centralreservatet.

I det här skedet tror polisen att föraren somnat vid ratten. De fortsätter dock sin utredning för att hitta den exakta orsaken till olyckan.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.