Thailändsk premiärminister Thaksins fängelsestraff sänkts från 8 till 1 år på grund av kunglig benådning

Nationellt —

Hans kungliga majestät Kungen har beslutat att minska fängelsestraffet för före detta premiärminister Thaksin Shinawatra från 8 år till 1 år efter att hans ansökan om kunglig benådning uppdagades i går, den 31 augusti.

Först vår tidigare historia:

Thaksins kungliga framställning gjordes känd för allmänheten i går av tillförordnad justitieminister Wissanu Krea-ngam.

Nu till vår uppdatering:

Idag, den 1 september, rapporteras att Hans Majestät Kungen har beviljat en minskning av en serveringstid för Thaksin från 8 år till 1 år.

Enligt uttalandet som publicerats i Royal Gazette har Thaksins fängelsestraff förkortats eftersom han tidigare har tjänstgjort som premiärminister som utförde uppgifterna till förmån för nationen och folket.

Han har också ånger för sina överträdelser, lojalitet mot monarkinstitutionen och angående hälsofrågor som kräver medicinsk behandling av specialiserade läkare, som uttalandet löd.

Mot bakgrund av detta har Hans Kungliga Majestät Kungen beslutat att bevilja en minskning av den tidigare statsministerns fängelsestraff från 8 år till 1 år, för att han ska kunna använda sina kunskaper, färdigheter och erfarenheter för att bidra till landet. samhället och människorna.

Denna utveckling kom efter att Thaksin officiellt hade börjat avtjäna sin fängelse i bara 10 dagar, det mesta tillbringade han utanför fängelset på Polissjukhuset på grund av medicinska skäl.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.