Fängslad Thailands förre premiärminister Thaksin söker officiellt kunglig benådning

Nationellt —

Den fängslade thailändska premiärministern Thaksin Shinawatra har formellt begärt kunglig benådning, drygt en vecka efter att ha återvänt till landet efter 15 år i självexil.

Torsdagen den 31 augusti avslöjade vice premiärminister Wissanu Krea-ngam, som också är tillförordnad justitieminister, för pressen att Thaksin har lämnat in en formell ansökan om kunglig nåd.

Wissanu sa att han redan hade mottagit den före detta premiärministerns begäran om kunglig benådning och att den kommer att hanteras enligt förfaranderegler.

Thaksin, som dömdes för korruption och dömd till åtta års fängelse, vistas för närvarande på Police General Hospital i Bangkok på grund av hans hälsotillstånd.

Han har stannade kvar på vårdinrättningen sedan den första dagen av sin fällande dom, efter att han över natten överförts från Bangkoks häktningsfängelse till sjukhuset.

Wissanu avslöjade vidare att Thaksin lämnade in en benådning som individ, inte som en del av en kollektiv benådning, som vanligtvis beviljas för att markera speciella eller viktiga tillfällen relaterade till monarkin.

Benådningen kommer att beviljas beroende på Hans kungliga majestät kungens gottfinnande, sade Wissanu.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.