Taxibilar är nu tillåtna på Phukets flygplats

Phuket -

"Grab"-taxibilar är nu tillåtna som den första applikationstaxitjänsten för att betjäna Phukets internationella flygplats från och med idag (1 septemberst).

På fredag ​​(1 septst) på Phukets internationella flygplats leddes en presskonferens av direktören för Thailands flygplatser (AOT) Dr Keerati Kitmanawat och Phukets internationella flygplatschef Mr. Monchai Tanod som lanserade kampanjen där "Grab" taxibilar nu är tillåtna för att serva flygplatsen.

Dr Keerati berättade för Phuket Express "Idag är den första dagen som AOT tillåter "Grab"-applikationen taxibilar att ta sig in på flygplatsen. Syftet är att ge god service för passagerare på flygplatsen och ge dem fler valmöjligheter att ringa taxitjänster. Applikationstaxitjänster är nu populära bland både thailändare och utlänningar.”

”Innan vi inte tillät någon applikation taxibil att komma in på flygplatsen. Passagerare var tvungna att gå till utsidan av flygplatsen som låg cirka 500 meter bort för att komma in i de taxibilar som de ringde till”, förklarade Dr Keerati.

"Först kommer vi att tillåta Grab-taxi att komma in på flygplatsen. Men varje Grab-taxichaufför som vill komma in på flygplatsen måste registrera sig på flygplatsen först för kundens bekvämlighet och säkerhet. I framtiden kommer även andra applikationstaxibilar att vara välkomna att komma in.”

TPN Media noterar att reaktionen på denna nyhet i thailändska medier var mycket positiv.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.