Kinesisk kvinna greps på Phukets flygplats för att ha använt andras pass

FOTO: Phuket Immigration / Matichon

Phuket -

En kinesisk kvinna greps på Phukets internationella flygplats efter att hon upptäcktes använda andras pass.

Phuket Immigration Office berättade för Phuket Express att på torsdagsmorgonen (31 augustist) arresterade de en 44-årig kinesisk kvinna vid den internationella terminalen.

Hon anlände till flygplatsen från ett Shanghai Airlines-flyg. Polisen konstaterade att kvinnan hade använt en annan persons pass. Hennes ansikte och fotot på passet var lika, men inte samma. Poliser använde det biometriska systemet för att jämföra hennes ansikte med hennes pass och systemet rapporterade endast en matchning på 30 procent.

Kvinnan berättade för polisen att hon nyligen fått sitt ansikte kirurgiskt förändrat men att hon inte kunde presentera några operationsdokument som bevisade detta. Polisen kontaktade flygbolaget för att kontrollera hennes namn och de upptäckte att hennes riktiga namn inte stämde överens med passet.

Kvinnan erkände till slut för polisen att passet inte tillhörde henne. Hon fördes till Sakoo polisstation för att ställas inför anklagelser om att ha rapporterat falsk information till poliser och använt andras pass som kan orsaka skada på andra.

Hennes namn släpptes inte av flygplatstjänstemän.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.