Super Full Blue Moon synlig i Thailand ikväll!

FOTO: NARIT

Thailand -

Smakämnen National Astronomical Research Institute of Thailand (NARIT) bjuder in folk att titta på "Super Full Moon" onsdag kväll (30 augusti)th).

En superfullmåne är när fullmånen är närmast jorden under ett kalenderår. Månens avstånd från jorden kommer att vara cirka 357,334 XNUMX kilometer. Natten kommer också att vara den andra fullmånen i månaden och den kallas också för 'Blå månen'.

"Superfullmånen" kommer att se ut att vara lite större än normalt. Jämfört med en normal fullmåne under vanliga tider blir den cirka sju procent större och 15 procent ljusare.

En bra tid att se "Super Full Moon" kommer att vara från 6:09 på onsdag (30 augusti)th) till tidig torsdag morgon (31 augustist). Man kan titta med bara ögon så länge himlen är klar, särskilt i öster. Det kommer också att finnas Saturnus som lyser bredvid månen. TPN noterar att det kanske inte är synligt i alla delar av Thailand och kan bero på väderförhållanden.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.