Meteorologiska avdelningen varnar för kraftiga regn och stormar

PRESSMEDDELANDE:

Den thailändska meteorologiska avdelningen har utfärdat en varning för kraftiga skyfall över hela kungariket på grund av lågt atmosfärstryck nära den vietnamesiska övre kusten och sydvästra monsunen över Andamansjön och Thailand.

Åskväder och kraftiga regnmönster fortsätter i de nordöstra och centrala regionerna, inklusive Bangkok. Invånare i det övre nordöstra området rekommenderas att se upp för potentiella översvämningar på grund av ackumulerad nederbörd.

Alla fartyg i Andamansjön och Thailands viken rekommenderas under tiden att navigera försiktigt med vågor som når så höga som en meter och stiger till två meter under åskväder.

Thailand förväntas uppleva varierat väder bland utbredda stormar och sydvästliga vindar, där Bangkok står inför en 60 % sannolikhet för åskväder och temperaturer från 26°C till 36°C.

Myndigheterna har utfärdat ett varnande råd till invånare och små fiskebåtar och uppmanar dem att vara vaksamma och väl förberedda under de förväntade väderförhållandena.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.