Central Group Charts Ny kurs efter split med FamilyMart

FOTO: Central Food Retail Group

PRESSMEDDELANDE:

Central Group har inlett sin egen närbutiksstrategi efter att ha skilt sig från den japanska partnern FamilyMart, efter att ha initierat omprofileringen av vissa FamilyMart-butiker i området till Tops Daily i linje med sin egen närbutikskedja.

Föregående historia:

De ikoniska "Family Mart"-närbutikerna tar farväl av Thailand och byter namn till "Tops Daily" efter över tre decennier av service.

Franchiseavtalet med FamilyMart slöts i slutet av maj 2023, vilket ledde till omvandlingen av de återstående FamilyMart-platserna, med cirka 200, till Tops Daily-butiker vid årets slut. Denna strategiska förändring kommer när FamilyMart möter intensiv konkurrens från Thailands dominerande rival, 7-Eleven, som har en marknadsandel på 80 % inom närbutikssektorn.

Central Groups omfamning av oberoende verksamhet följer ackumuleringen av operativ expertis i japansk stil från FamilyMart. Konglomeratets portfölj innehåller redan flera japanska varumärken, inklusive Yoshinoya, Ootoya och Mister Donut, vilket markerar en bredare trend av japanska tie-ups som förändrar Thailands detaljhandelslandskap.

Även om Central Groups kärnverksamhet inom detaljhandeln fick bakslag på grund av pandemin, har den uppvisat en återhämtningsbana sedan 2022 med turisternas återkomst. Konglomeratets diversifieringsansträngningar sträcker sig bortom dess traditionella detaljhandelsverksamhet, vilket framgår av dess partnerskap med JD.com för e-handelssatsningar och dess intåg i metaversa shoppingupplevelser.

Analytiker säger att Central Groups avvikelse från FamilyMart signalerar en utveckling i Thailands detaljhandelssektor, vilket gör att konglomeratet kan hävda sin varumärkesidentitet och utforska innovativa vägar bortom vanliga närbutiksmodeller.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.