Australisk man dör efter fall från Phukets flygplatsparkering

Phuket -

En 50-årig australisk man dog efter att han föll från sjätte våningen i en parkeringsbyggnad på Phukets internationella flygplats.

Kapten Suphon Mueangkhai från Sakoo-polisen underrättades om händelsen klockan 8 på tisdagskvällen (30 augusti)th). Polis, räddningsarbetare och Phuket Express anlände till platsen kort efter det första samtalet.

Kroppen av en utländsk man hittades på marken i parkeringshuset nära en motorcykelparkering. Kroppen identifierades senare av polisen som en 50-årig australiensisk man (hans namn undanhölls i avvaktan på ambassad och familjemeddelande.) Hans kropp fördes till Vachira-sjukhuset i Phuket Town för att fastställa den exakta dödsorsaken.

Vittnen berättade för Phuket Express att de såg mannen stå på sjätte våningen innan han skrek något högt. Folk som såg honom skrek och försökte stoppa honom eftersom de var rädda för att han skulle hoppa. Men trots deras ansträngningar störtade mannen ihjäl. Det var enligt polisen oklart om han medvetet hoppade eller ramlade och tyvärr på grund av språkbarriärer och brist på engelsktalande närvarande exakt vad mannen hade ropat hade varit oklart.

Phukets immigrationspolis berättade för Phuket Express att den australiensiske mannen hade anlänt till Phukets internationella flygplats den 24 augusti.th 2023.

Sakoo-polisen fortsätter sin utredning och granskar CCTV-bilder för att se om mannen hoppade eller ramlade från byggnaden.

TPN Media noterar att den avlidne verkade vara samma man vars släktingar hade frågat på sociala mediegrupper i Phuket om var han befann sig tidigare dagar och uttryckt oro för hans välbefinnande.

TPN Media ger sina kondoleanser till offrets vänner och familj.

Liknande incident:

Den 35-årige amerikanske mannen, endast identifierad med sitt förnamn Jason, dog efter att ha hoppat från tredje våningen på Phukets internationella flygplats och hade lidit av depression och ekonomiska problem.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.