Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Ny premiärminister och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 21 augusti 2023, till söndagen den 27 augusti 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!
  1. I en presskonferens sent på eftermiddagen måndagen den 21 augusti 2023, förklarade Thailands minister för digital ekonomi och samhälle, Chaiwat Thanakamanusorn, att hans ministerium planerar att söka ett domstolsbeslut om att stänga av Facebook i Thailand för att ha underlåtit att vidta åtgärder mot ett flertal bedrägerier, bedrägerier och falska annonser skapade av användare
  2. Anntonia Porsild, 26, en thailändsk – dansk kvinna, kröntes till Miss Universe Thailand 2023.

Anntonia kommer att representera Thailand vid Miss Universe-tävlingen i El Salvador i november i år.

3. Den thailändska polisen på fredagen den 18 augusti tillkännagav ett framgångsrikt gripande av ett amerikansk-thailändskt par, som tros ha drivit vad myndigheterna sa var den största online-eskorttjänsten och sexbyråwebbplatsen i Thailand, skräddarsydd för en utländsk kundkrets.

Webbplatsen visade sig ha riktat sig specifikt till utländska kunder, med 80 prostituerade som arbetar för webbplatsen, som täcker olika platser i Thailand, inklusive Bangkok, Pattaya, Phuket, Chiang Mai och Hua Hin.

4. Thaksin Shinawatra, Thailands tidigare premiärminister, återvände hem tisdagen den 22 augusti efter att ha tillbringat 17 år i självpåtagen exil under ett hotande fängelsestraff.

Högsta domstolen tisdagen den 22 augusti slog Thaksin Shinawatra, Thailands före detta premiärminister, med åtta års fängelse efter hans hemkomst från exil.

Thaksin Shinawatra, Thailands fängslade före detta premiärminister, överfördes omedelbart till polisens allmänna sjukhus från Bangkoks häktningsfängelse cirka 15 minuter före klockan 1 på morgonen tisdagen den 22 augusti, efter utvecklingen av hans hälsotillstånd.

Thaksin stannar kvar på ett fängelse sjukhus från presstid med olika fraktioner som argumenterar för och emot hans frigivning eller benådning.

5. Srettha Thavisin, premiärministerkandidat från Pheu Thai Party, har vunnit tvåkammaromröstningen i det thailändska parlamentet om att bli landets nästa premiärminister.

Thailands nya premiärminister, Srettha Thavisin, träffade den avgående premiärministern Gen Prayut Chan-o-cha i regeringshuset, medan ledamöter av parlamentet officiellt erkände det kungliga kommandot att utse Mr. Srettha till 30:e premiärminister.

Premiärminister Gen Prayut Chan-o-cha har varit ordförande för sitt sista möte med försvarsrådet och framträdde på gott humör när han tog farväl av dem. Den avgående premiärministern tillät också att gruppbilder togs med reportrar.

Grattis till den nya thailändska premiärministern, Mr. Srettha Thavisin.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.