Sysselsättningstillväxten i thailändsk Q2 avtar till följd av svagare export och investeringar

PRESSMEDDELANDE: 

Thailands sysselsättning under andra kvartalet ökade med 1.7 % från ett år tidigare, vilket minskade från en ökning på 2.4 % under de föregående tre månaderna, sade den statliga planeringsbyrån på måndagen, då den ekonomiska tillväxten avtog.

Sydostasiens näst största ekonomi växte med 1.8 % under april-juni jämfört med samma period föregående år och 0.2 % från kvartalet, vilket minskade kraftigt från första kvartalet då svagare export och investeringar underskred turismens styrka.

National Economic and Social Development Council (NESDC) sa i ett uttalande att Thailands arbetslöshet låg på 1.06 % under april-juni, jämfört med 1.05 % i januari-mars.

Den noterade att sysselsättningstillväxten främst var inom turism- och byggsektorerna.

Enligt NESDC hade Thailand en arbetsstyrka på 39.7 miljoner under andra kvartalet 2023.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.