Polissjukhusets seniorläkare säger att Thaksins hälsa fortfarande är oroande

FOTO: wikipedia

PRESSMEDDELANDE: 

Den tidigare premiärministern Thaksin Shinawatra behandlades fortfarande på sjukhus under helgen och en överläkare sa att hans tillstånd fortfarande var ett problem, tre dagar efter hans historiska återkomst från självexil.

Den 74-årige Thaksin lades in på sjukhus efter att ha drabbats av tryck över bröstet och högt blodtryck den första natten i fängelset, där han har beordrats att avtjäna åtta år för intressekonflikter och maktmissbruk.

Soponrat Singhajaru, en överläkare vid Bangkoks polissjukhus, berättade för reportrar att den tidigare premiärministern hostade och tillade att "från lungröntgen är hjärt- och lungspecialister fortfarande oroliga." Han avböjde att utarbeta på grund av patientens konfidentialitet.

Thaksin anlände på tisdagen (22 augusti) innan han fördes till en domstol, ett fängelse och ett sjukhus timmar senare, samma dag som Srettha Thavisin från Pheu Thai Party utsågs till Thailands 30:e premiärminister.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.