Premiärminister diskuterar ökad turism med flygbolagen

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin har träffat representanter från flygsektorn för att förbereda sig för högturismsäsongen som förväntas nå sin topp under det sista kvartalet 2023. Mr. Srettha sa att hans administration när han väl tillträder först kommer att prioritera turismföryngring.

På mötet deltog representanter från Thailands flygplatser (AOT), operatörer av viktiga internationella flygplatser i landet och VD:ar för 8 flygbolag. Inför mötet presenterade premiärministern för deltagarna nyckelkandidater till ministerposterna i sitt kabinett, som skulle ansvara för landets ekonomi.

Premiärministern sa att han omedelbart skulle börja arbeta med turism vid invigningen, eftersom det sista kvartalet anses vara en viktig tid för ekonomisk press och en högsäsong för reseresor.

AOT:s president Kerati Kijmanawat sa att AOT hade diskuterat med delegater från andra organisationer efter hans fredagsmöte med premiärministern, särskilt angående bristen på flyg till flygplatser i Bangkok och Phuket. Sektorn behöver förbereda flygslots för framtida flygningar från Kina och andra länder på 6 flygplatser i Thailand.

Mr. Puttipong Prasarttong-Osoth, VD och president på Bangkok Airways och ordförande för Airlines Association of Thailand, uttryckte sin vilja att samarbeta och bekräftade på nytt att hans flygbolag var väl förberett för den kommande högsäsongen.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.