September 2023 Festivaler och evenemang i Thailand

PRESSMEDDELANDE: 

Tionde Lunar Month Festival, Ko Lae Boat Racing, Long-boat Racing, Cross-Region Travel Fair och en mängd maraton/halvmaraton gör september 2023 till ännu en händelserik månad i Thailand.

I september hålls flera festivaler som härrör från religiös övertygelse, innovativa evenemang som hyllar Thailands konst och hantverk, och många sportevenemang.

Här är en lista över andra festivaler och evenemang som äger rum runt Thailand i september 2023, sorterade efter datum:


Regionöverskridande resemässa
1-3 September 2023
Centrala Hatyai, Songkhla

Detta är den sista av en serie av fem resemässor som hålls i Thailands fem regioner mellan juni och september 2023, med syftet att uppmuntra till resor över regioner. Showen innehåller kampanjer och specialerbjudanden från boende, attraktioner, reseföretag och andra turistprodukter och tjänster över hela landet, samt gör-det-själv-workshops om lokal visdom från de fem regionerna.

Khao Yai Clay Craft Creation
1-3 September 2023
Primo Piazza Khao Yai, Nakhon Ratchasima

Det tre dagar långa evenemanget innehåller keramik och keramikprodukter, scenkonst i lera och keramikverkstäder – samtidigt som det erbjuder specialmenyer av världsklasskockar på specialgjorda keramiktallrikar. Det finns också musikkonserter och en festlig lerkarneval, samt en lerkaravan att ta in i den frodiga naturen i Khao Yai National Park och Khorat UNESCO Global Geopark.

Bangkok Gems & Jewellery Fair 2023
6-10 September 2023
Queen Sirikit National Convention Centre, Bangkok

I år markeras 40th årsdagen av den årliga Bangkok Gems and Jewellery Fair, som anses vara den längsta firade mässan i sitt slag i Asien. Arrangerad av Department of International Trade Promotion (DITP), Ministry of Commerce, i samarbete med Gem and Jewellery Institute of Thailand (GIT), visar mässan ett omfattande utbud av produkter, från råa ädelstenar till färdiga smycken, inklusive ädelstenar, lösa stenar, fina smycken, silversmycken, guldsmycken, platinasmycken, pärlor, kostymsmycken, tillverkningsutrustning och förpackningar, bland annat.

Phanom Rung Ljusfenomen (Soluppgång)
8-10 September 2023
Phanom Rung historiska park, Buri Ram

Detta är tredje gången i år som besökare kan observera solljuset genom de 15 dörrarna till Prasat Hin Phanom Rung. Ljusfenomenet inträffar fyra gånger om året – två solnedgångshändelser inträffar mellan 5-7 mars och 5-7 oktober, och två soluppgångar inträffar mellan 3-5 april och 8-10 september.

Prasat Hin Phanom Rung ligger uppe på toppen av en slocknad vulkan 60 kilometer söder om staden Buri Ram. Det är den största och bäst restaurerade khmerplatsen i Thailand och erbjuder fin utsikt över de omgivande risfälten.

Thai-Japan Iconic Music Fest 2023
22-24 September 2023
ICONSIAM, Bangkok

Den årliga musikfestivalen främjar thailändsk och japansk popkultur. Årets evenemang markerar också 50th årsdagen av ASEAN-Japans vänskap och kommer att innehålla framträdanden av över 50 kända band från Thailand och Japan, inklusive Banzai Japan, Beyooooonds, Chicken Blow The Idol, FES☆TIVE och Kyushu Girls Wing från Japan och Euphonie, Fuyubi, HatoBito, Ikinari Tell Jag, Stellagrima och TerasuDanshi från Thailand. Under de tre dagarna är visningen från 14.00-22.00.

Sakhon Nakhon Tao Ngoi Worship Tradition 2023
23-29 September 2023
Pung River Park, Tao Ngoi-distriktet

De årliga ritualerna och dansföreställningarna för att dyrka Phaya Tao Ngoi (sköldpaddsherre) – symbolen för Tao Ngoi-distriktet i den nordöstra thailändska provinsen Sakon Nakhon. Traditionen hålls vid sidan av upplysta långbåtsprocessioner och långbåtstävlingar, såväl som många andra former av underhållning och konsumentmässa.

Kalasin Long-boat Racing Festival 2023
21-25 September 2023
Pao River, Kamalasai-distriktet

Njut av fem dagar med långbåtstävlingar, folkuppträdanden, långbåtsprocessioner och cheerleading-tävlingar, samt en uråldrig trumtävling (Seng Klong King).

Narathiwat Ko Lae Boat & Long-boat Racing 2023
22-24 September 2023
Tha Prayasai Dam

De efterlängtade Ko Lae-båts- och långbåtstävlingarna exklusiva för Narathiwat hålls tillsammans med den årliga Narathiwat's Specialty Fair. Förutom olika kategorier av båtkapplöpningar finns det utställningar och uppvisningar av Ko Lae båtkopior och annan konst och hantverk.

Narathiwats specialmässa

16-25 September 2023
Tha Prayasai Dam

Narathiwats specialmässa hyllar Krajood (Grey Sedge) hantverk och relaterad konst och hantverk unikt för Narathiwat, såväl som provinsens berömda "Longkong" frukt och jordbruksprodukter. Sist men inte minst är det en Javan Dove Sound Competition för Royal Cup den 17-18 september 2023.

Nakhon Si Thammarat tionde månmånadsfestivalen 2023
25 september-14 oktober 2023
Princess Mother 84 Park (Thung Tha Lat)

I år markeras 100th årsdagen till "Sat Duen Sip" förtjänstgörande tradition i Nakhon Si Thammarat. Provinsen har planerat 20 dagar och 20 nätter av ceremonier för meritframställning och olika andra aktiviteter, inklusive Nakhon Si Thammarat Röda Korsmässan 2023, thailändsk litteraturtävling, Nang Talung showdown, livepoesitävling, unga Manora, Nang Talung talkshow, ungdomar skuggspel och musikkonserter.

Dessutom äger rum i september 2023 olika löparevenemang runt om i Thailand, inklusive följande, som är sorterade efter datum:

Chiang Khan Super Halvmaraton 2023
3 September 2023
Chiang Khan, Loei

Super Half Marathon 25 km, Super Mini Marathon 15 km och Fun Run 5 km i Chiang Khan, en avslappnad och härlig stad på Mekongs thailändska bank i nordöstra Thailand. Staden behåller en gammaldags känsla med sin huvudväg vid floden kantad av teakhus. Förutom att gå med i eller bevittna löparrangemanget kan besökare uppleva lokala aktiviteter, som att göra förtjänst åt buddhistiska munkar, ta in den spektakulära synen av Phu Thok eller njuta av soluppgången med panoramautsikt över Chiang Khan.

Chiang Mai 22K 2023 @Doi Suthep
10 September 2023
Start-mål på Chiang Mai Zoo

Den norra provinsen Chiang Mai erbjuder mycket i form av både naturliga och konstgjorda attraktioner, av vilka många ligger inbäddade i pittoreska miljöer mitt i den frodiga tropiska landsbygden. Och om du besöker Chiang Mai i september, gå med eller bara njut av att bevittna evenemanget som innehåller ett 22 km halvmaraton, 10 km minimaraton och 5 km nöjeslopp.

Khao Yai bilfri dag 2023
22 September 2023
Khao yai nationalpark

De offentliga och privata organisationerna i Khao Yai och Nakhon Ratchasima firar World Car-Free Day – som hålls varje år på eller runt den 22 september i städer över hela världen – i Khao Yai National Park. Evenemanget, kostnadsfritt, inbjuder alla att delta i bilfria aktiviteter, inklusive promenader, cykling och löpning uppför UNESCO-listade parken, fotoutställning, musikuppträdanden, noll waste meals och stjärnskådning.

Observera att registreringen för de flesta av dessa löparevenemang redan har stängts. Oavsett om de är stängda eller fortfarande öppna kan besökarna fortfarande njuta av den roliga atmosfären på varje plats.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.