Phukets största berättelser från den senaste veckan: Ny thailändsk premiärminister besöker Phuket och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 21 augusti 2023 till söndagen den 27 augusti 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En 49-årig amerikansk turist bad om ursäkt efter att ett videoklipp där han använde en maskin för att blåsa cannabisrök över Bangla Road blev viralt på sociala medier, vilket ledde till intensiv debatt kring cannabis och cannabis regler och förordningar.

Phuket Express noterade att polisen inte namngav turisten. De uppgav inte heller om några eventuella rättsliga åtgärder som vidtagits mot turisten.

2. Sexton studenter räddades efter att en hissdörr inte kunde öppnas på ungefär en halvtimme vid ett universitet i Mueang Phuket.

Phukets guvernör Naroong Woonciew kom senare personligen till platsen för att besöka de räddade eleverna och tacka dem för vad han kallade deras tapperhet.

3. Rättsliga åtgärder vidtas mot 13 olicensierade cannabisbutiker i Phuket och 18 cannabisbutikslicenser pausades.

Ytterligare två cannabisbutiker i Patong har fått sina licenser pausade efter att de befunnits bryta mot olika regler.

4. En sällsynt knölval har setts utanför Phuket.

Första gången i Thailand var enligt uppgift för 14 år sedan i Phuket. De flesta av dem finns runt Okinawa (Japan), Taiwan, Filippinerna och Australien.

5. Thailands nya premiärminister Srettha Thavisin besökte Phuket för att diskutera en förlängning av Phukets internationella flygplats och turismutveckling.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin besökte Bangla Road i Patong. Anledningen till att besöka Phuket var att det var huvudporten, enligt Mr Thavisin, till landets internationella turisminkomst.

Besöket togs väl emot av den övergripande thailändska allmänheten och företagare i Phuket som hoppas att öppettiderna och reglerna kring alkoholkonsumtion lättas upp.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.