Premiärminister Prayut tar farväl av försvarsrådet med gott humör

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Gen Prayut Chan-o-cha har varit ordförande för sitt sista möte med försvarsrådet och framträdde på gott humör när han tog farväl av dem. Den avgående premiärministern tillät också att gruppbilder togs med reportrar.

Gen Prayut träffade den 24 augusti den tillträdande premiärministern, Srettha Thavisin, i regeringshuset. Männen turnerade i lokalerna tillsammans, under vilken Gen Prayut uttryckte att mötet var lägligt. De två ledarna visade ömsesidig respekt, även om den begränsade tiden förhindrade omfattande samtal.

När han lämnade försvarsministeriet berättade general Prayut för reportrar att medan statliga tjänstemän går i pension vid 60, tänker han gå i pension vid 70. Han gav inte ytterligare fördjupningar om detta uttalande.

Under sitt avskedsmöte på försvarsministeriet uttryckte general Prayut tacksamhet till befälhavarna som hade stöttat honom under hans åttaåriga mandatperiod. Han uppmanade dem att skydda nationen, dess folk och Thailands kärnpelare - nation, religion och monarki. Han betonade också vikten av att seniora militär- och polisledare ser till välbefinnandet och välfärdsfördelarna för sin yngre personal.

Srettha, den 22 augusti, säkrade en parlamentarisk majoritet för premiärministerrollen, vilket fick godkännande från både parlamentsledamöter och senatorer. Prayut avstod från att kommentera denna fråga och påstod att processen är parlamentarisk och inte att spekuleras i.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.