Ny thailändsk premiärminister Srettha Thavisin besöker Bangla Road i Patong

Patong –

Smakämnen Thailands premiärminister Srettha Thavisin besökte Bangla Road i Patong. Anledningen till att besöka Phuket var att det var huvudporten, enligt Mr Thavisin, till landets internationella turisminkomst.

Våra tidigare berättelser:

Srettha Thavisin, premiärministerkandidat från Pheu Thai Party, har vunnit tvåkammaromröstningen i det thailändska parlamentet om att bli landets nästa premiärminister.

Nu till vår uppdatering:

Den 30th Thailands premiärminister Srettha Thavisin anlände till Phukets internationella flygplats i fredags (25 augusti)th) vid cirka 11:00. Han diskuterade med chefer från flygplatsen om planerna på en flygplatsförlängning.

På fredag ​​kväll (25 augustith) Premiärminister Srettha besökte Bangla Road i Patong, HUB för nattlivets turism- och nöjeszon i Phuket.

Många thailändare och utlänningar tog selfiebilder med honom och ropade högt "premiärminister".

Han träffade Mr. Weerawit Krueasombat, ordföranden för Patong Entertainment Business Association och diskuterade nöjeslokalernas öppettider och möjligheten till förlängningar och nöjeszonindelning på Bangla Road och i Patong-området, med målet att utöka zonen så att arenor över hela Patong kunde öppna senare för turister. För närvarande är stängningstiderna lagligt mellan midnatt och 2:00. Företagare inom nattlivsbranschen tycker att detta är för tidigt och vill att stängningstiderna lagligt förlängs eller tas bort helt.

Bar- och alkoholsektorn vill också att en långvarig lag om att alkohol inte får säljas mellan 2:00 och 5:00 ska tas bort helt, och betonar att den över femtio år gamla lagen inte är meningsfull och att politiker idag inte ens kan komma överens om varför lagen finns där eller vilket syfte den tjänar annat än att frustrera turister.

Premiärminister Srettha stannade också för att titta på en begåvad ung gatuartist som sjöng och dansade.

Reportrar frågade premiärminister Srettha varför han valde att besöka Phuket som den första provinsen efter att ha blivit premiärminister och han sa: "Eftersom detta är symbolen för turism och är huvudporten till landets turistinkomst."

På lördag (26 augustith) Premiärminister Srettha träffade företagare i Phang Nga för att diskutera friskvårdsturism i Andamanprovinserna innan han återvände till Bangkok på eftermiddagen.

TPN-media noterar att inga slutgiltiga beslut fattades om att utöka öppettiderna för underhållningslokaler och detta kommer att diskuteras ytterligare under de kommande veckorna.

Av särskilt intresse är Mr. Thavisin också att hans nya regering skulle överväga förslag om att förlänga trettio dagars inresa för turister från vissa länder till 90 dagar, vilket skulle hjälpa till att öka turismen och välkomnas av många. Han uttryckte dock också oro över förslag om att helt undanta länder som Indien, Ryssland och Kina, som angav att dessa hade vissa säkerhetsproblem utan att förtydliga dem på djupet.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.