Google beordrade att ta bort vilseledande Wallet-app under bedrägeribekymmer

PRESSMEDDELANDE:

Minister för digital ekonomi och samhälle, Chaiwut Thanakamanusorn, har uppmanat Google att vidta omedelbara åtgärder för att ta bort eller blockera åtkomst till en vilseledande "digital plånbok"-applikation från sin Play Butik.

Föregående historia:

Myndigheterna har utfärdat en varning till allmänheten mot att ladda ner påstådda registreringsapplikationer som lovar 10,000 XNUMX digitala pengar, en central policy som föreslogs av Pheu Thai-partiet under sin valkampanj.

Nu till uppdateringen:

Flytten kommer efter att en grupp bedragare utnyttjat valet av Pheu Thais premiärministerkandidat Srettha Thavisin genom att ladda upp en app som lockade användare att registrera sig för en förmodad 10,000 XNUMX baht digital överföring.

Srettha hade gett ett kampanjlöfte att tillhandahålla överföringar av 10,000 16 baht till digitala plånböcker för alla thailändska medborgare över XNUMX år, med avsikt att stimulera lokala ekonomier som en ekonomisk revitaliseringsåtgärd.

Chaiwut avslöjade att den vilseledande digitala plånboksappen var designad för att fjärrstyras, vilket gjorde det möjligt för skaparna att manipulera smartphones från de som laddade ner den. Detta skulle potentiellt kunna ge brottslingar obehörig åtkomst till mobilbankapplikationer.

Chaiwut betonade att Sretthas kabinett ännu inte hade upprättats och att policyn för digital plånbok förblev ogodkänd, uppmanade Chaiwut medborgare att avstå från att ladda ner appen, medan Google har fått i uppdrag att minska åtkomsten till applikationen.

För att bekämpa felaktig information och potentiella bedrägerier, rådde Chaiwut de som misstänkte bedrägliga metoder att kontakta hotline 1111 anknytning 87 när som helst för att få hjälp.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.