TCC beskriver en 3-punkts återuppbyggnadsplan för thailändsk ekonomi

PRESSMEDDELANDE:

Thailändska handelskammaren har lagt fram en omfattande trepunktsplan och uppmanar den nyutnämnda regeringen under ledning av premiärminister Srettha Thavisin att vidta snabba åtgärder som syftar till att vitalisera ekonomin och turistsektorn.

Kammarordförande Sanan Angubolkul betonade betydelsen av omedelbara åtgärder och påskyndade budgetutbetalningar för att möta de nuvarande ekonomiska utmaningarna. Sanan klargjorde den kritiska vikten av att prioritera specifika åtgärder under de första 100 dagarna av den nya regeringens mandatperiod, och uppmanade den nya regeringen att ta itu med det trängande behovet av stimulanspaket avsedda att lindra bördan av levnadskostnader för medborgare och produktionskostnader för företag.

Den nya administrationen har också uppmanats att snabbt underlätta utfärdandet av visum för kinesiska turister och ta itu med den eskalerande efterfrågan på utländska turister genom ökad flygtillgänglighet. Dessa proaktiva åtgärder är särskilt viktiga med tanke på det sista kvartalets betydelse som Thailands toppturismsäsong, och spelar därmed en avgörande roll i landets ekonomiska återhämtning.

Dessutom är nödvändigheten att påskynda budgetutbetalningarna för räkenskapsåret 2023 och omedelbart anta budgetpropositionen för räkenskapsåret 2024 också av yttersta vikt eftersom det är tänkt att säkerställa en smidig övergång, stärka förtroendet bland utländska investerare och antända ökade utländska investeringar.

Sanan uttryckte kammarens tilltro till att genomförandet av dessa förslag, tillsammans med fokus på ekonomisk stimulans, skulle leda till ekonomisk tillväxt under det sista kvartalet, vilket i slutändan skulle nå det ursprungliga målet på 3 % tillväxt för kungariket.

Med den förestående regeringsbildningen vid horisonten, delade kammaren ytterligare sin positiva syn på de potentiella utnämnarnas skicklighet i att effektivt hantera ekonomiska portföljer och främja välbefinnandet för alla thailändska medborgare.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.