Srettha möter Prayut på Govt House

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Thailands nya premiärminister, Srettha Thavisin, träffade den avgående premiärministern Gen Prayut Chan-o-cha i regeringshuset, medan ledamöter av parlamentet officiellt erkände det kungliga kommandot att utse Mr. Srettha till 30:e premiärminister. Minister.

Detta är ögonblicket då Mr. Srettha Thavisin gick in i regeringshuset för att träffa den avgående premiärministern Gen Prayut Chan-o-cha, efter en kunglig utnämning. Utnämningsceremonin ägde rum i Pheu Thai Partys högkvarter i Bangkok, som följde på nationalförsamlingens godkännande av Mr. Srettha på tisdagen.

Mötet mellan Mr. Srettha och Gen Prayut genomfördes privat. Gen Prayut levererade vid detta tillfälle en blombukett till Mr. Srettha som ett tecken på gratulationer.

Mr. Srettha och Gen Prayut rapporterades ha diskuterat ekonomiska frågor, innan Gen Prayut gav Mr. Srettha en rundtur i regeringshuskomplexet, inklusive premiärministerns kontor, och porträttgalleriet av Thailands premiärministrar.

Senare vid Pheu Thai Partys högkvarter avslöjade Mr. Srettha att hans möte med Gen Prayut var för att visa hans respekt och be om råd. Han sa att Gen Prayut hade uttryckt för honom sin omsorg för landet.

I parlamentet idag informerade andre vice talman Pichet Chuamuangphan från Pheu Thai Party parlamentsledamöter om det kungliga kommandot att utse Mr. Srettha Thavisin Thailands premiärminister, vilket senare lästes upp av Generalsekreteraren för representanthuset Pornpit Petchcharoen. Herr Srettha utsågs officiellt till premiärminister den 22 augusti 2023, enligt det kungliga kommandot.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.