Sällsynt knölval ses utanför Phuket

Phuket -

En sällsynt knölval har setts utanför Phuket.

Mr. Charoen Chanaphon såg först knölvalen och sa att medan han lotsade en turbåt från Phuket till Phi Phi-öarna i Krabi på onsdagen (23 augusti)rd) fann han den enorma valen som senare identifierades av Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) som en knölval.

Marinspecialisten Dr. Thon Thamrongnawasawat sa att det har rapporterats att knölvalen mycket sällan ses i havet runt Thailand. Detta är bara andra gången som en knölval har upptäckts. Den första gången i Thailand var enligt uppgift för 14 år sedan i Phuket och det finns bara ett foto av knölvalen som sågs.

De flesta av dem finns runt Okinawa (Japan), Taiwan, Filippinerna och Australien. Stora knölvalar kan bli upp till 17 meter långa och väga upp till 40,000 XNUMX kilo.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.