Allmänheten varnade för falska appar som erbjuder digitala pengar

PRESSMEDDELANDE: 

Myndigheterna har utfärdat en varning till allmänheten mot att ladda ner påstådda registreringsapplikationer som lovar 10,000 XNUMX digitala pengar, en central policy som föreslogs av Pheu Thai-partiet under sin valkampanj.

Den nya regeringen kommer att gå vidare med den digitala utdelningspolicyn på 10,000 XNUMX baht som utlovades av Pheu Thai-partiet under det allmänna valet.

Premiärminister Srettha Thavisin har bekräftat att regeringen kommer att implementera nyckelpolitik som Pheu Thai-partiet lovade allmänheten under valet, inklusive policyn för 10,000 XNUMX baht digitala pengar. Han sa att regeringen kommer att gå vidare med politiken när kabinettet är kungligt godkänt och avfärdar rykten om att partiet har släppt implementeringen av den digitala valutan.

Samtidigt sa budgetbyrån att den kommer att utfärda en rapport om Thailands ekonomiska situation när den nya regeringen är officiellt etablerad. Bureaudirektören Chalermphol Pensoot sa att rapporten kommer att ge information för den nya regeringen att prioritera sin nyckelpolitik därefter. Han uppgav att byrån är fast besluten att stödja den digitala valutadistributionsplanen, men att den kommer att behöva ge en tydligare bild till regeringen av landets situation.

Enligt presidiet kan den digitala valutautdelningen kosta upp till 560 miljarder baht. Ytterligare diskussion mellan regeringen och relaterade myndigheter kommer sannolikt att kallas snart i denna fråga.

Enligt Pol Gen Amorn Chomchoey, generalsekreterare för National Cyber ​​Security Agency (NCSA), har ingen officiell myndighet initierat en sådan kampanj eller släppt en tillhörande ansökan. Dessa appar kan potentiellt skapas av bedrägliga aktörer.

Pol Gen Amorn uppmanade allmänheten att avstå från att ladda ner eller installera dessa applikationer, eftersom de kan utsätta användare för risker som stöld av personlig data eller ekonomisk förlust. Han tillade att NCSA, som svar på situationen, redan har vidtagit åtgärder för att underrätta Google och uppmanade till att ta bort dessa vilseledande applikationer från sin Play Store, där de har upptäckts.

Det övergripande målet för initiativet 10,000 30 Baht för digitala pengar eller digitala plånböcker är att stimulera lokal konsumtion. Denna plan, introducerad av Srettha Thavisin, som nyligen beviljades kungligt godkännande som Thailands XNUMX:e premiärminister, syftar till att ge ett lyft till ekonomin.

Enligt schemat kommer varje thailändsk medborgare från 16 år och uppåt att få 10,000 XNUMX baht i digital valuta, lagrad i en digital plånbok. Medlen kan användas uteslutande inom en radie på fyra kilometer från deras registrerade bostad, och de måste spenderas på nödvändiga dagliga livsnödvändigheter inom en tidsram på sex månader.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.