Fem räddade efter att vatten läckt in i motorbåt nära ön i Phuket

Phuket -

Fem personer har räddats efter att vatten läckt in i en motorbåt nära Mai Thon Island, söder om Phuket.

Phuket Marine Police berättade för Phuket Express att de underrättades av Wichit Police om händelsen på onsdagskvällen (23 augusti)rd). De gick ut till havs till platsen som hade skickats av motorbåtskaptenen.

De anlände till platsen på östra sidan av Mai Thon Island men Phukets marinpolisbåt kunde inte komma nära motorbåten eftersom vattnet var för grunt för deras större fartyg.

En lokal fiskebåt i närheten kontaktades och Phukets marinpolis förde en vattenpump till fiskebåten innan den nådde motorbåten. Vattnet togs sedan bort från motorbåten.

Fem personer på speedbåten fördes tillbaka till Mai Thon Island. Torsdag morgon (24 augustith) togs de säkert tillbaka till Chalong Pier.

Chefen för Phuket Marine Office, Mr. Chayaphon Pranit, berättade för Phuket Express att alla människor som räddades från motorbåten gick ut i havet för att fiska.

Phuket Express noterade att deras personliga uppgifter inte släpptes av tjänstemän.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.