Phukets myndigheter stänger illegala cannabisplatser

PRESSMEDDELANDE:

Myndigheter har stängt illegala cannabisdispensärer i Phuket-provinsen och varnat företagare att strikt följa cannabisrelaterade lagar och förordningar.

Phukets folkhälsokontor rapporterade att lokala myndigheter nyligen stängde tretton cannabisdispensärer som fungerade utan licens.

Kontorets överläkare, Kusak Kukiattikoon, sa att licenserna för 250 butiker redan har återkallats på grund av olika brott mot den thailändska lagen om traditionella medicinska yrken. Han varnade också företag att följa reglerna eftersom myndigheterna kommer att genomföra stickprovskontroller varje vecka.

Myndigheter har varnat för att apotek som bryter mot riktlinjer kommer att få sina licenser indragna i 30 dagar, men upprepade överträdelser kommer att resultera i återkallelse av licensen.

De som grips för att sälja cannabis utan tillstånd riskerar upp till ett års fängelse, böter på 20,000 XNUMX baht eller båda.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.