Storbritannien och Thailand håller gemensam AI-vecka

A gästartikel av Thomas Sinclair. Thomas är redaktör för Pembrokeshire Herald.

Den brittiska ambassaden i Bangkok har precis avslutat sin inledande UK AI Week, ett spännande fyradagarsevenemang från den 15:e till den 18:e augusti 2023 som visade upp Storbritanniens globala ledarskap inom artificiell intelligens (AI). Målet? Att fördjupa banden mellan Storbritannien och Thailand och utforska den outnyttjade potentialen hos AI i regionen.

Veckan var full av aktiviteter, från politiska diskussioner på hög nivå till kommersiella utställningar. På Eastin Grand Hotel Phayathai invigde nyckelintressenter från båda länderna veckan med ett rundabordssamtal. Förenade kungariket inkluderade experter från kända institutioner som Alan Turing Institute och Institute of Analytics. Sammankomsten kretsade kring potentialen hos AI, dess implikationer inom olika sektorer, styrning, investeringsmöjligheter och AI som en katalysator för positiv förändring.

När solen gick ner den 15 augusti höll den brittiska ambassaden en mottagning i ambassadörens bostad. Dignitärer, experter från Storbritannien, thailändska regeringstjänstemän och multilaterala organisationer, inklusive UNESCO, samlades för att fira synergin mellan de två nationerna.

Veckans kanske höjdpunkt var Storbritanniens första deltagande någonsin vid Techsauce Global Summit, där GREAT Pavilion innehöll nio banbrytande brittiska AI- och dataföretag. Över 15,000 XNUMX teknikfans, investerare och företag såg Storbritanniens kommersiella kapacitet inom sektorer som jordbruk, finans, klimat och mer. Toppmötet var inte bara ett skyltfönster utan också en lärorik upplevelse, med workshops om AI inom hälso- och sjukvård, offentliga tjänster och utformning av en robust nationell AI-strategi.

I en kommentar om veckans prestationer, betonade Hans Majestäts handelskommissionär för Asien och Stillahavsområdet, Natalie Black, att med en blomstrande teknisk sektor värd 1 biljon dollar och med över 160 tekniska enhörningar, är Storbritannien angelägna om att utöka sin expertis och sitt samarbete för att driva AI för fördel för alla.

För att avsluta veckan var den brittiska ambassaden värd för "Turing Night" på Icon Siam, där över 150 tjänstemän, teknikentusiaster och investerare deltog. Natten var en hyllning till framstegen inom datoranvändning, belyst av en visning av Imitation Game, som kastade ljus över de banbrytande ansträngningarna att avkoda Enigma Code under 1940-talet.

David Thomas, brittiska Charge d'Affaires till Thailand, kapslade in veckans essens: "UK AI Week representerar den spirande andan av samarbete mellan Storbritannien och Thailand. Genom att kämpa för innovation och främja etisk AI-utveckling är Storbritannien entusiastisk över att kartlägga en framtid tillsammans med Thailand, där AI utnyttjas för det större bästa."

Med en så framgångsrik vecka bakom sig är båda länderna redo för en framtid där teknik och samarbete leder vägen.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/