Två Cannabisbutiker i Patong har sina licenser pausade

Patong –

Ytterligare två cannabisbutiker i Patong har fått sina licenser pausade efter att de befunnits bryta mot olika regler.

Våra tidigare berättelser:

Utlänningarna i videoklippet gjorde innehåll för att marknadsföra en ny men oidentifierad cannabisbutik nära Phukets internationella flygplats i Thalang som just har öppnats.

En 49-årig amerikansk turist bad om ursäkt efter att ett videoklipp där han använde en maskin för att blåsa cannabisrök över Bangla Road blev viralt på sociala medier, vilket ledde till intensiv debatt kring cannabis och cannabis regler och förordningar.

Rättsliga åtgärder vidtas mot 13 olicensierade cannabisbutiker i Phuket och 18 cannabisbutikslicenser pausades.

Nu till uppdateringen:

Patong-polisen berättade för Phuket Express att tidigare denna vecka inspekterade de och tjänstemän från Phuket Provincial Public Health Department flera cannabisbutiker i Patong.

Tjänstemän kontrollerade licenser och såg till att butiker inte sålde cannabis till personer under 20 år, till gravida kvinnor och till mödrar som matade mjölk till bebisar och även, den stora, att cannabis inte är tillåtet att röka offentligt. Detta inkluderar i butikerna.

Två cannabisbutiker befanns bryta mot reglerna och deras licenser har pausats. Phuket Express noterade att tjänstemän inte nämnde vilka regler de bröt mot.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.