Thailändska före detta premiärminister Thaksin fördes till sjukhus från fängelset på grund av medicinska skäl

Nationellt —

Thaksin Shinawatra, Thailands fängslade före detta premiärminister, överfördes omedelbart till polisens allmänna sjukhus från Bangkoks häktningsfängelse cirka 15 minuter före klockan 1 på morgonen tisdagen den 22 augusti, efter utvecklingen av hans hälsotillstånd.

Kriminalvårdsavdelningen utfärdade onsdagen den 23 augusti ett officiellt uttalande som informerade om att Thaksin fördes till ett sjukhus för läkarvård efter att han hade svårt att sova, bröstsmärtor, högt blodtryck, låga syrehalter i fingertopparna och var "livshotande" betingelser.

Thaksin, 74, hade precis anlänt till Thailand på tisdagen från sin 17-åriga självpåtagna exil och dömdes till åtta års fängelse av Högsta domstolens brottsavdelning för innehavare av politiska befattningar.

Efter att ha genomgått en läkarundersökning på fängelset fann man att före detta premiärministern hade över fem medicinska tillstånd, inklusive en ischemisk hjärtmuskel, kronisk lunginflammation, högt blodtryck, degenererad ryggrad och onormal hållning.

Jourhavande medicinsk personal vid Bangkok Remand Prison, där Thaksin sitter fängslad, beslutade att överföra honom till ett sjukhus på grund av hans försämrade förhållanden och fängelsets brist på utrustning, efter att ha rådfrågat medicinska specialister på Central Correctional Hospital, enligt ett uttalande.

Den dömde ex-premiärministern vistas för närvarande på Royal Suite Room på Police General Hospital.

TPN-media noterar att inte alla verkar tro på de medicinska uttalandena, med vissa hävdar Thaksin får förmånsbehandling och lämna in officiella klagomål och juridiska utmaningar. Det thailändska justitiedepartementet har förnekat dessa anklagelser.

Många nätanvändare på sociala medier tror att Thaksin kommer att beviljas kunglig benådning och släppas, men hade vid presstiden inte officiellt ansökt om en.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.