Rättsliga åtgärder vidtogs mot 31 Cannabisbutiker i Phuket

Phuket -

Rättsliga åtgärder vidtas mot 13 olicensierade cannabisbutiker i Phuket och 18 cannabisbutikslicenser pausades.

Våra tidigare berättelser:

Utlänningarna i videoklippet gjorde innehåll för att marknadsföra en ny men oidentifierad cannabisbutik nära Phukets internationella flygplats i Thalang som just har öppnats.

En 49-årig amerikansk turist bad om ursäkt efter att ett videoklipp där han använde en maskin för att blåsa cannabisrök över Bangla Road blev viralt på sociala medier, vilket ledde till intensiv debatt kring cannabis och cannabis regler och förordningar.

Nu till uppdateringen:

Det sa Phuket Provincial Public Health Offices chefsläkare Kusak Kookietikun till Phuket Express på måndagen (21 augusti). att rättsliga åtgärder vidtogs mot 13 cannabisbutiker som var olicensierade.

Av dessa finns nio butiker i Kathu, två butiker i Mueang Phuket och två butiker i Thalang. Ägarna av cannabisbutiker riskerar böter på upp till 20,000 XNUMX baht eller fängelse i upp till ett år eller båda.

Det finns 18 cannabisbutiker som får sina licenser pausade i 30 dagar. Av dessa tillät 11 cannabisrökning inomhus, 1 cannabisbutik låg på en gångstig, 3 cannabisbutiker gjorde reklam och 3 cannabisbutiker hade klagomål från berörda medborgare.

Dessa inspektioner följde det virala klippet och incidenten som nämns ovan av en amerikansk turist som sprayade cannabisrök på Patong Road för att marknadsföra sin cannabisbutik i Amerika.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.