Phuket Man åtalas för ärekränkning efter att ha publicerat ett klipp från Police Stop på TikTok

Phuket -

En användare av sociala medier har åtalats för ärekränkning efter att han skrev ett inlägg på sociala medier när han såg polis stoppa utländska förare och bötfälla dem för att de påstås ha brutit mot trafikreglerna på en väg i Chalong.

Chalong-polisen berättade för Phuket Express att på måndagen (21 augustist), lade en Tik Tok-användare upp ett videoklipp med ett meddelande som säger: "Chalongpolisen vill ha pengar från alla." Videoklippet visade att utländska motorcykelförare stoppades och bötfälldes av Chalongs trafikpolis efter att de påstås ha brutit mot hemliga trafikregler.

Chalong-polisen berättade för Phuket Express efter att händelsen blivit viral på sociala medier att Tik Tok-användaren frivilligt kom till Chalongs polisstation efter att ha hört att polisen ville prata med honom.

Mannen åtalades för förtal genom att ha annonserat och förtalat poliser medan de var i tjänst. Mannen bad om ursäkt och sa förlåt till trafikpolisen i ett nytt videoklipp.

Chalongpolisen sa dock att de fortfarande fortsätter med rättsliga åtgärder mot mannen. Phuket Express noterade att polisen inte avslöjade mannens namn och ålder. Det är inte olagligt att spela in poliser offentligt, som en notis, men problemet som polisen hade var det negativa uttalandet och slutsatserna från användaren när Chalong-polisen sa att poliserna bara utförde sina jobb och stoppade trafikförbrytare, vilket håller gatorna säkrare för Allt.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.