Bästa nationella Thailand-berättelser från den gångna veckan: Hans kungliga majestät Kungens söner besöker Thailand och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 14 augusti 2023, till söndagen den 20 augusti 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!
  1. En arg kinesisk turist försökte slå turistpolisen på Don Mueang internationella flygplats med en skateboard efter att han inte fick gå ombord på ett flygplan på väg till Kina onsdagskvällen den 9 augusti.

Polisen sa att de var lugna och använde diskretion och som ett resultat av att ingen skadades. De tonade också ner händelsen och menade att det inte var ett stort problem och att mannen precis hade tappat humöret.

2. Parlamentets talman Wan Muhammad Noor Matha har ännu inte beslutat om det sista datumet för nästa omgång av Thailands premiärministeromröstning i väntan på den thailändska charterdomstolens beslut om ombudsmännens framställning.

Mr. Wan, under tiden, sade vidare att nästa PM-omröstning kan ske antingen fredagen den 18:e eller nästa tisdag, den 22:a augusti om domstolen beslutar på ett sätt som tillåter omröstningen att fortsätta. Det sista datumet beslutades slutligen som den 22:a.

Onsdagen den 16 augusti röstade Thailands författningsdomstol enhälligt för att avslå framställningen från det valvinnande partiet Move Forward för att granska ett parlamentariskt beslut som blockerade dess ledare Pita Limjaroenrat från att bli omnominerad till premiärminister.

3. Hans kungliga majestät kung Maha Vajiralongkorns tredje son har besökt Thailand för första gången på decennier.

Doktor Chakriwat Vivacharawongse, 40, känd för thailändare som "Than Aong" gick med sin äldre bror Vacharaesorn Vivacharawongse "Than Aon" i Bangkok på söndagen (13 augusti)th).

Hans kungliga majestät kung Maha Vajiralongkorns andra och tredje son återvände till New York efter att ha besökt Thailand.

4. En 34-årig thailändsk man dog förra veckan enligt uppgift av apkoppor, vilket markerar det första apkopporrelaterade dödsfallet för Thailand, enligt Dr. Tares Krassanairawiwong, generaldirektör för Department of Disease Control.

Patienten sökte behandling på ett privat sjukhus i Chonburi runt den 11 juli 2023, efter att han utvecklat huvudvärk, klåda, utslag och stötar på kroppen. Han fick diagnosen apkoppor, HIV och syfilis.

5. Thailand har några av de strängaste alkohollagarna i världen, och en av dem är ett förbud mot reklam för alkoholhaltiga drycker. Denna lag ger böter på upp till 500,000 XNUMX baht och ett möjligt års fängelse.

6. Buddhistiska människor i Bangkok kräver borttagning av en hög, mystisk staty som de hävdade är störande och rädslaframkallande.

Statyn heter "Khru Kai Kaeo", och vissa säger att den var en vördad lärare till en sen Khmer kung. Det finns dock inget omnämnande av denna siffra i historiska dokument.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.