Thailand strävar efter att locka fler muslimska resenärer

PRESSMEDDELANDE:

Thailand strävar efter att placera sig bland de fem bästa destinationerna för muslimska turister år 2027.

Den biträdande regeringens talesperson Rachada Dhanadirek avslöjade att departementet för turism, under ministeriet för turism och sport, har lagt vikt vid det muslimska resesegmentet och marknaden på den muslimska resemarknaden. Initiativet innefattar utbildning av leverantörer av turismtjänster, statliga myndigheter och intresserade parter för att bättre förstå muslimska turisters preferenser och beteenden.

Talesmannen sa att den femåriga strategiska planen från 5-2023 beskriver nyckelstrategier för att tillgodose det muslimska resesegmentet. Dessa strategier omfattar standardisering av turismverksamhet för muslimska resenärer och att skapa produkter och tjänster som tillgodoser deras behov. Planen kommer att använda teknik för att förbättra deras upplevelse, främja samarbete mellan olika byråer och öka medvetenheten om Thailands beredskap att välkomna muslimska turister.

Denna strategiska plan är i linje med Thailands ekonomiska utvecklingsmål och pågående ansträngningar för att förbättra konkurrenskraften. Landet har redan vuxit fram som en framstående destination för muslimska turister globalt eftersom Thailand välkomnade över 3 miljoner muslimska turister 2022. MasterCard-CrescentRating Global Muslim Travel Index för 2022 rankar Thailand som den tredje mest populära icke-muslimska destinationen för muslimska resenärer, efter Singapore och Taiwan.

Den tillfälliga regeringen har uttryckt hopp om att den tillträdande administrationen kommer att stödja och fortsätta att implementera denna femårsplan, med det slutliga målet att placera Thailand bland de fem bästa destinationerna för muslimska turister senast 2027.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.