Thai polis vidtar rättsliga åtgärder mot större eskortwebbplats online

Nationellt —

Den thailändska polisen på fredagen den 18 augusti tillkännagav ett framgångsrikt gripande av ett amerikansk-thailändskt par, som tros ha drivit vad myndigheterna sa var den största online-eskorttjänsten och sexbyråwebbplatsen i Thailand, skräddarsydd för en utländsk kundkrets.

I en pressbriefing anordnad av Bangkoks polis och Immigration Bureau och Information Technology Crime Suppression Centre, uppgav biträdande chefen för immigrationsbyrån Pol generalmajor Panthana Nuchanart att webbplatsen rankades först på Google och hade nästan 430,000 XNUMX besök per månad.

Webbplatsen visade sig ha riktat sig specifikt till utländska kunder, med 80 prostituerade som arbetar för webbplatsen, som täcker olika platser i Thailand, inklusive Bangkok, Pattaya, Phuket, Chiang Mai och Hua Hin.

Tjänsteleverantörerna varierade från kvinnor, transpersoner och grupper av sexarbetare som arbetar i par, och tillhandahåller ett brett utbud av prostitutionsrelaterade erbjudanden som finns på webbplatsen.

Webbplatsen visade också detaljerade beskrivningar av varje sexarbetare, såsom deras fotografier, såväl som "kundrecensioner", som verkade vara från engelsktalande utlänningar, vilket gav sexarbetarna deras komplimanger och rekommendationer.

Pattaya News noterar att den här webbplatsen fortfarande är online vid tidpunkten för rapporteringen, medan ministeriet för digital ekonomi och samhälle enligt uppgift försöker få ner den. Pattaya News beslutade också att inte namnge webbplatsen på grund av de pågående rättsliga åtgärderna mot ägarna av eskorttjänsten.

Polisutredningen av webbplatsen började initialt efter rapporter om att vissa individer blivit berusade och rånade av sexarbetare som arbetar för denna onlineanläggning, enligt Pol Maj Gen Panthana.

Den 13 augusti klockan 5 arresterade den thailändska polisen den påstådda administratören av webbplatsen, en 34-årig thailändsk kvinna som endast identifierades som Ms. Kanya, direkt efter att hennes flyg precis hade landat på Suvarnabhumi Airport från utlandet.

Därefter stormade polisen en lyxvilla i Hua Hin-området i den västra provinsen Prachuap Khiri Khan och arresterade en 48-årig amerikansk medborgare, som rapporterades vara Ms. Kanyas make, endast identifierad som Mr. Brad.

Pol Maj Gen Panthana uppgav att de trodde att Brad är ägaren till webbplatsen som tillhandahåller omfattande prostitution för uthyrningstjänster i kungariket.

Från de två beslagtogs en poolvilla som uppskattades vara värd 15 miljoner baht, en Mercedes-Benz C3.5 coupé på 200 miljoner baht, en Honda CRV-bil på 1.8 miljoner baht, fyra datorer och olika bankkonton innehållande 9 miljoner baht . De totala konfiskerade tillgångarna värderades till över 40 miljoner baht.

Pol Maj Gen Panthana nämnde att Ms. Kanya var ansvarig för att samordna och göra möten mellan de prostituerade och klienterna, samtidigt som hon fick cirka 40 % av betalningarna.

Han tillade att operatörerna av webbplatsen använde en rad kommunikationskanaler, som omfattade Apple iPhones, WhatsApp-anslutningar, mobiltelefonnummer, fasta anslutningar och erbjöd omfattande betalningsalternativ inklusive internationella kreditkort och PayPal-tjänster.

Det förstods också att det finns fler misstänkta som hjälper till att driva den gömda platsen i Bangkok och utanför Thailand.

Myndigheterna betonade att denna olagliga verksamhet som bedrivs av utlänningar inom kungariket gör att landet får en ogynnsam uppfattning, vilket gör att dess undertryckande är en högsta prioritet för den kungliga thailändska polisen (RTP).

De sa vid en briefing att RTP kommer att utöka sina ansträngningar utanför gränserna för att få ner nätverket som är inblandat i denna olagliga aktivitet samtidigt som de arbetar för att genomdriva webbplatsens stängning.

Under tiden anklagas det häktade paret för prostitutionsbrott, som omfattar handlingar som tillhandahållande av tjänster som tillgodoser "andras önskningar", inblandning i att anskaffa, locka eller tvinga individer i oanständiga syften, oavsett samtycke, samt medhjälp , underlätta eller skydda andras drift av prostitution.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/