DDC varnar för kraftig ökning av influensafall

PRESSMEDDELANDE:

Department of Disease Control (DDC) har rapporterat en betydande ökning av säsongsbetonade influensafall, med över 970,000 XNUMX individer drabbade i år. Denna siffra är tre gånger högre än motsvarande period föregående år.

Enligt DDC:s biträdande generaldirektör Dr Sopon Iamsirithaworn har ett dödsfall hittills rapporterats – en 39-årig man med en historia av alkoholism och leversjukdom. Individer med högre risk för allvarlig sjukdom, inklusive de över 65 år och personer med kroniska sjukdomar, bör omedelbart vaccineras mot influensa. De som drabbas av influensa rekommenderas att isolera sig och bära ansiktsmasker.

Medan antalet fall har tredubblats, förblir den rådande stammen H1N1, som har pågått i Thailand i cirka 14 år.

Dr Sopon påpekade att denna stam generellt kännetecknas av låg virulens. Han avfärdade också ogrundade rykten som tyder på att individer som har återhämtat sig från covid-19 eller har vaccinerats kan uppleva allvarliga influensasymptom vid infektion.

Symtom på säsongsinfluensa inkluderar feber, hosta, huvudvärk, muskel- och ledvärk, svår trötthet, halsont och rinnande näsa, enligt Världshälsoorganisationen. Hosta kan vara ihållande och pågå i två veckor eller mer, med de flesta som återhämtar sig inom en vecka utan att behöva medicinskt ingripande.

Även om influensa vanligtvis försvinner utan allvarliga konsekvenser, kan den leda till allvarlig sjukdom eller död, särskilt bland individer i riskgrupper.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.