UPPDATERING: American Tourist ber om ursäkt efter viral cannabisrökstunt på Bangla Road i Phuket

Patong –

En 49-årig amerikansk turist bad om ursäkt efter ett videoklipp av honom som använde en maskin för att blåsa cannabisrök över Bangla Road blev viralt på sociala medier, vilket ledde till intensiv debatt kring cannabis och cannabis regler och förordningar.

Vår tidigare historia:

Utlänningarna i videoklippet gjorde innehåll för att marknadsföra en ny men oidentifierad cannabisbutik nära Phukets internationella flygplats i Thalang som just har öppnats.

Nu till uppdateringen:

Patongs polischef överste Sujin Nilbody berättade för Phuket Express att på lördagen (19 augusti)th) åkte de till ett oidentifierat hotell nära Bangla Road där mannen bodde. Polisen förklarade för mannen att hans beteende var oacceptabelt offentligt och att dådet hade chockat många thailändare och skadat bilden av familjevänlig turism på Bangla Road.

Du kan se en video av jippot på vår Facebooksida genom att trycka eller klicka här.

Turisten berättade för polisen att han gjorde innehållet till marknadsföra sin cannabisbutik utomlands och att han inte var företagare i Thailand. Turisten bad om ursäkt och sa: "Jag är väldigt ledsen för det jag har gjort, jag kände inte till reglerna, jag älskar fortfarande Thailand. Jag trodde att cannabis och allt associerat med det var fullt lagligt." Turisten har redan lämnat Thailand.

Phuket Express noterade att polisen inte namngav turisten. De uppgav inte heller om några eventuella rättsliga åtgärder som vidtagits mot turisten.

Ett tidigare uttalande från Weerawit Krueasombat, ordföranden för Patong Entertainment Business Association, hävdade att den amerikanska utlänningen i videoklippet gjorde innehåll främja en ny cannabisbutik nära Phukets internationella flygplats i Thalang, men inte på Bangla Road.

Turisten förnekade detta påstående, även om debatten fortsatte på sociala medier om lokala butiker möjligen låg bakom jippot och turisten tog "hettan" för att undvika eventuella juridiska konsekvenser eller tillslag mot Phukets cannabisbutiker.

Stuntet fick stor kritik på thailändska sociala medier, och vissa kritiker krävde till och med ännu en gång att cannabis helt skulle återkriminaliseras och förbjudas. Men moderata kritiker, inklusive många pro-cannabisaktivister, sa att stuntet visade att lagar i väntan på korrekt reglering av cannabis behövde passeras genom parlamentet förr än senare eftersom cannabiss nuvarande rättsliga status gjorde det svårt att upprätthålla regler och förordningar. Dessa pro-cannabisaktivister sa att det inte var svaret att förbjuda växten igen och att marijuana bara behövde genomtänkt reglering med feedback från både cannabisbutiksägare och regeringstjänstemän.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.