UPPDATERING: Inbrottstjuv som riktade in sig på en utlännings hem i Rawai greps

Rawai –

En inbrottstjuv från Myanmar som bröt sig in i en utlännings hus i Rawai samt flera andra lokala hem har gripits av Chalong-polisen.

Vår tidigare historia:

En tjuv bröt sig in i en utlännings hus i Rawai och lokala invånare sa att tjuvar hade brutit sig in i många hus i samma område.

Nu till uppdateringen:

Chalong-polisen berättade för Phuket Express att de på söndagen (20 augusti) arresterade Mr. THAN MIN HTIKE, en Myanmar-medborgare (hans ålder anges inte av polisen). Han greps på Chao Fa West Road i Chalong och är anklagad för stöld på natten. Than erkände för polisen att han nyligen bröt sig in i en villa i Soi Toh Dam i Rawai.

Than testade positivt för illegala droger efter att ha tagit ett urintest och står inför ytterligare avgifter för användning av illegala droger (metamfetamin).

Polisen kontrollerade också Thans mobiltelefon och fann att han regelbundet spelade ett online-slotspel och som ett resultat också står inför ytterligare anklagelser för illegalt spelande.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.