Thaksin redo att återvända till Thailand i morgon bitti

Thailand -

Thailands tidigare premiärminister Thaksin Shinawatra har bekräftat att han återvänder för att anlända till Thailand den 22 augusti 2023, samma dag som den planerade premiärministeromröstningen.

Våra tidigare berättelser:

En fängelsevakt har inte befogenhet att bevilja husarrest till en intern som ännu inte har slutfört sin fängelsetid, förklarade det thailändska kriminalvårdsdepartementet mitt i rykten om att förre premiärministern Thaksin Shinawatra skulle placeras i husarrest när han återvänder till Thailand i juli som utlovat.

Thailands tidigare premiärminister Thaksin Shinawatra har skjutit upp sin hemkomst i juli på obestämd tid, enligt hans dotter Paetongtarn Shinawatra.

Thailands tidigare premiärminister Thaksin Shinawatra planerar att återvända hem till Thailand från Dubai den 10 augusti, enligt hans dotter Paetongtarn Shinawatra.

Nu till uppdateringen:

Mr. Thaksin sa till BBC Thai media innan han lämnade Dubai "Jag kommer definitivt att anlända till Thailand runt 9:00 den 22 augusti.nd och kommer inte att skjuta upp längre."

Han sa att hans återkomstdatum den här gången inte relaterar till nästa premiärministeromröstningsdatum och hävdar att det inte är politiskt. Han hade enligt uppgift redan planerat sin återkomst innan datumet för premiärministeromröstningen fastställdes.

Parlamentets talman Wan Muhammad Noor Matha har ännu inte beslutat om det sista datumet för nästa omgång av Thailands premiärministeromröstning i väntan på den thailändska charterdomstolens beslut om ombudsmännens framställning.

"Många sa till mig att den 22 augustind är en lyckodag. Jag trodde inte på dem utan ville bara att de skulle älska varandra för fred. Jag valde inte att återvända den 21 augustist eftersom det kommer att vara min dotter Paetongtarns födelsedag.”

"Jag är väldigt gammal, jag saknar min familj, jag vill vara med dem." Mr Thaksin noterade.

Under tiden planerar thailändska myndigheter att träffa Thaksin på Don Mueang-flygplatsen, eskortera honom till Thailands högsta domstol och sedan ett fängelse för att möta hans många rättsliga anklagelser relaterade till hans tidigare tid i Thailand.

Samtidigt har många av Thaksins supportrar slagit läger på flygplatsen i kväll och planerar att välkomna honom i morgon bitti, den 22 augusti 2023.

TPN Media kommer att ge full täckning av Thaksins återkomst under hela dagen.

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats TPN National.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/