Sexton högskolestudenter räddades efter att ha fastnat i Phuket University Elevator

Phuket -

Sexton studenter räddades efter att en hissdörr inte kunde öppnas på ungefär en halvtimme vid ett universitet i Mueang Phuket.

Phuket City Police, The Phuket Express och räddningspersonal kallades på måndagen (21 augusti)st) på eftermiddagen till universitetet i Rassada.

Hissvaktmästarna kunde inte öppna hissens dörr. Räddningsarbetare använder en käft av liv för att tvinga upp hissdörren.

Eleverna befriades från hissen efter att de suttit fast i hissen i ungefär en halvtimme. Samtliga var förstaårs universitetsstudenter som var tio kvinnor och sex män. Två av dem fördes till ett närliggande sjukhus för panikrelaterade andningsproblem.

Phukets guvernör Naroong Woonciew kom senare personligen till platsen för att besöka de räddade eleverna och tacka dem för vad han kallade deras tapperhet.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.