Flera misstänkta fängslade i större Phuket-operation med inriktning mot narkotika- och stöldbrott

Phuket —

Polisen i Phuket har gripit sex personer i ett omfattande tillslag mot illegal narkotikahandel, innehav av skjutvapen och stöld i provinsen under den gångna helgen.

Den första arresteringen gjordes efter flera stöldrapporter i Chalong- och Rawai-området i Muang-distriktet i Phuket.

Under ledning av Chalongs polischef Pol. Överste Ekarat Plaiduang, polisen har i rad knäckt fem stöldfall under den gångna helgen, inklusive en elkabelstöld som rapporterades den 10 augusti, en trådstöld den 9 augusti, stöld av verktyg och en utrustningslåda den 9 augusti, en egendomsstöld med skadestånd värda 17,500 15 Baht den XNUMX augusti och ytterligare en trådstöld.

Ingen av de misstänktes identitet lämnades till pressen. De satt i polisens förvar för olika brott.

Efter att ha gått vidare till en annan arrestering, slog Thalang-polisen in på en misstänkt narkotika- och vapenmisstänkt som gömde sig i Thalang-området den 19 augusti.

Vid en efterföljande pressträff som anordnades igår, den 20 augusti, identifierade polisen den misstänkte som 35-årige Mr. Surakit "Joke" Morat. De beslagtog från Joke en Smith & Wesson .32 revolver, 19 kulor och 234 tabletter amfetamin.

Han åtalades för otillåtet innehav av skjutvapen och narkotikabrott.

Polisen i Phuket lovade att fortsätta sin kampanj för att eliminera brott i provinsen.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.