Thailändsk polis slår till mot stationer som hjälper illegala callcenter

PRESSMEDDELANDE:

Den kungliga thailändska polisen och National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) slår till mot otillåtna kommunikationsantenner som har gjort det möjligt för callcentergäng över gränsen att använda thailändska mobiltelefoner och internettjänster.

Polisbiträdande kommissarie Pol Gen Torsak Sukvimol ledde poliser på en inspektion av obehöriga radiokommunikationsstationer i Aranyaprathet-distriktet i Sa Kaeo-provinsen. Tjänstemän inspekterade också licensierade stationer som bröt mot villkoren som krävdes av dem, till exempel genom att vända radiosändare mot Kambodja. Totalt inspekterades 27 kommunikationsstationer.

Flytten var ett svar på att utredare hade upptäckt att de flesta callcentergängen opererade från den thailändska-kambodianska gränsen och använde telefon- och internetuppkoppling från Thailand.

Fyra av de inspekterade stationerna ansågs ha inrättat verksamhet utan tillstånd. Deras radioantenner hittades också vända mot Kambodja. Tjänstemän tog isär och beslagtog utrustningen som var involverad i aktiviteterna och fortsätter med åtal mot de inblandade.

23 av de inspekterade stationerna hade licenser men sektorpanelerna på deras antenner vändes mot Kambodja. Licensinnehavarna har beordrats att snabbt korrigera uppsättningen av sina antenner, antingen genom att ta bort dem eller vrida sektorpanelerna i en riktning som inte skulle leda till att signaler sänds utanför Thailand.

Pol. General Torsak påminde allmänheten om att brottslingar ständigt anpassade sina metoder för att utvinna information från offer. Mycket ofta hänvisar bluffuppringare till statliga myndigheter när de kontaktar potentiella offer, i ett försök att verka mer trovärdiga. De som är osäkra på samtal som påstås göras från offentliga myndigheter bör göra direkta förfrågningar till myndigheterna eller ringa hotline-numret 1441.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.