Phukets största berättelser från den senaste veckan: efterlyst australiensisk misstänkt gripen och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 14 augusti 2023 till söndagen den 20 augusti 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En thailändsk kvinna greps efter att hon påstås ha öppnat en olicensierad massagebutik utan tillstånd och låtit en minderårig arbeta.

Patongpolisen sa till Phuket Express att minderåriga inte är kvalificerade att arbeta på massagebutiker.

2. En man greps i Phuket efter att han påstås ha varit inblandad i en bedrägeri med ansökningar om marklån ​​där ett offer förlorade omkring en miljon baht, eller 30,000 XNUMX USD.

Ett kvinnligt offer som också är en ganska känd nyhetsuppläsare av thailändska medier hade förlorat cirka en miljon baht efter att hon laddat ner applikationen och fyllt i falska landlåneuppgifter, skickade pengar som initial handläggning och handpenningsavgifter.

3. En efterlyst australisk narkotikamisstänkt greps i en lyxvilla i Phuket.

Han ska ha varit inblandad med illegala droger och vapen och hade undgått åtal från Australien. Han ska skickas tillbaka till den australiensiska polisen.

4. National Office of Buddhism inspekterade tempel i Phuket för att förhindra bedrägerier från utlandsägda företag efter att kinesiskt ägda företag enligt uppgift sålt falska religiösa amuletter vid ett tempel i Chonburi.

Det fanns inga rapporter om några större problem i Phuket.

5. Relevanta tjänstemän inspekterade cannabisbutiker på Bangla Road i Patong för att kontrollera licenser och regelöverträdelser efter att ett videoklipp av utlänningar som använder en maskin för att blåsa cannabisrök över gatan blev viralt på sociala medier.

Att röka cannabis offentligt eller i butiker, även cannabisbutiker, strider mot gällande regler och förordningar.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.