Ledande Move Forward-partimedlem i ny kontrovers om BBQ-middag

Nationellt —

Padipat Suntiphada, den andre vice talmannen för det thailändska parlamentet, är i varmt vatten igen efter att han anklagats för att ha missbrukat statliga medel för att arrangera en mookata (thailändsk grillfest) för parlamentsarbetare.

Padipat, ursprungligen en MP från Move Forward Party, har inte varit tydlig sedan hans första anklagelse om reklam för hantverksöl, ändå mötte han ett nytt klagomål efter sitt beslut att vara värd för en grillfest i thailändsk stil för anställda som arbetar i parlamentet.

Klagomålet uppstod efter att Padipat bjöd in 370 parlamentarbetare till en mookata-fest på en restaurang där varje arbetare fick en gratis matkupong värd 269 baht vardera, totalt 99,530 XNUMX baht.

Kupongerna hade enligt uppgift vicetalarens namn på sig, vilket fick kritiker att säga att de var avsedda för Padipats framtida politiska gunst.

Dessutom ska festen också ha finansierats av den årliga budgeten på 2 miljoner baht som tillhandahölls till Padipat som vice talman för att endast behandla "viktiga gäster" i parlamentet, enligt kritikerna.

Kritikerna fortsatte med att säga att detta var ett missbruk av fonden som mest var avsedd för diplomater, trots vaga regler, och att tillsammans med inkluderingen av Padipats namn på kupongerna, kan det potentiellt bryta mot olika delar av strafflagen, som om sitt skyldiga bevisas kan få Padipat i fängelse på livstid.

Samtidigt hävdade Move Forward-anhängare och de som inte håller med påståendet att kritiker försöker för hårt att åtala vice talmannen för vad de kallade en trivial fråga.

De påpekade att större lagar bröts hela tiden i Thailand, inklusive lagar som förhindrar militärkupper. Ändå kränkte militären dem och tog makten gång på gång utan att behöva möta juridiska konsekvenser.

De tillade att de trodde att skrupelfria politiker i hemlighet använde denna typ av budget hela tiden för att tillgodose sina egna gäster, och ingen har någonsin vågat granska den. Supportrarna ifrågasatte varför, när budgeten användes öppet och transparent för att betala tillbaka allmänheten som i det här fallet, den utsattes för så hård granskning och kritik.

Ärendet fortsätter att granskas av olika relevanta juridiska byråer som presstid.

Den ursprungliga artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/