Stor skadad havssköldpadda räddad från Phukethavet

Phuket -

En stor havssköldpadda som hade skadats och satt fast i ett fiskenät räddades från havet nära Thalang.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för The Phuket Express att de under den senaste helgen underrättades från personal vid Sirinat National Park om att en skadad havssköldpadda hittades fast i ett fiskenät i havet nära Sai Kaew Beach i underdistriktet Mai Khao. Havssköldpaddan fördes säkert till den närliggande stranden.

DMCR anlände till stranden för att hitta en Olive Ridley havssköldpadda hane. Han är 64 centimeter lång, 65 centimeter bred och väger 26 kilo. Hans högra flipper skars av fiskenätet med ett allvarligt sår och han hade blödit kraftigt.

Havssköldpaddan fördes till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center för vidare medicinsk behandling.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.