Thailand hjälper till att etablera centrum för att hjälpa offer för människohandel

PRESSMEDDELANDE:

Thailand och ett antal länder arbetar tillsammans för att ta itu med callcentergäng som har orsakat miljarder baht i förluster. Nationerna vill också etablera ett samordningscenter för att hjälpa offer för människohandel som ett sätt att bidra till att förtrycka callcentergäng.

Kungliga thailändska polisens biträdande kommissionär Pol Gen Surachate Hakparn deltog i ett möte som hölls för att diskutera inrättandet av ett trilateralt samordningscenter för att hjälpa offer för människohandel i Myawaddy township i Myanmar.

Mötet hölls i Thailands Chiang Mai-provins och deltog av representanter från Kinas ministerium för allmän säkerhet och Myanmars polisstyrka. Ett antal deltagare kom från andra brottsbekämpande myndigheter i Thailand, Myanmar och Kina. Representanter från Laos PDR:s ministerium för allmän säkerhet var också närvarande.

Pol Gen Surachate deltog i sin egenskap av chef för polisens center för skydd av barn-kvinnor, mot människohandel och fiske.
Mötesdeltagarna diskuterade platsen som kommer att användas för att inrätta koordinationscentret, vilket kommer att bidra till att bekämpa gränsöverskridande brottslighet. Centret förväntas nu inrättas i Thailands Chiang Mai-provins.

Mötet diskuterade att ta fram en gemensam operationsplan och utnämningen av samordningspersonal som representerar varje nation som spelar en roll i centrum. Parterna i mötet diskuterade också att utöka samarbetet till att omfatta Kambodja och Vietnam, samt internationella organisationer som Interpol och FN.

Parterna till mötet lovade att få till stånd gemensamma operationer mot callcentergäng som har orsakat miljarder baht i förluster. Kinesiska myndigheter kommer att tillhandahålla utbildningsstöd för brottsbekämpande tjänstemän, samt budgetar och teknik som möjliggör gemensamma operationer. Syftet är att snabbt reagera på brott och ta itu med dem i tid.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.