Pheu Thai får UTN-stöd för att bilda koalitionsregering

PRESSMEDDELANDE:

Pheu Thai-partiet fick på torsdagen (17 augusti) stöd från United Thai Nation Party (UTN), vilket potentiellt stärkte det i sitt försök att bilda en regering inför en premiärministeromröstning i parlamentet nästa vecka.

United Thai Nation Party eller UTN, partiet som ställde upp den sittande premiärministern Gen Prayut Chan-o-cha som sin premiärministerkandidat i valet i maj, sa på torsdagen att det kommer att hjälpa Pheu Thai att bilda en regering.

UTNs talesperson Akaradej Wongpitakroj sa till reportrar på torsdagen att "United Thai Party kommer att gå med i regeringen med Pheu Thai."

Thailand har tillbringat mer än fem månader under en tillfällig regering efter att Pita Limjaroenrat, ledare för det valvinnande partiet Move Forward Party, blockerades två gånger i sitt försök att bli premiärminister.

Move Forwards tidigare allierade, Pheu Thai-partiet på andra plats, tog tidigare denna månad över ansträngningarna att bilda en regering.

Pheu Thai kommer att nominera fastighetsmagnaten Srettha Thavisin till premiärminister i en omröstning som är planerad till tisdag (22 augusti) och behöver stöd från mer än hälften av den tvåkammarliga lagstiftaren.

Partiet har lyckats samla stöd från 13 andra politiska partier, men det kommer att behöva lite stöd från senaten.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.