Phuket strävar efter att bli en koldioxidsnål ekoturismdestination

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Öprovinsen Phuket strävar efter att bli en destination med låga koldioxidutsläpp, med framtida utvecklingsplaner som fokuserar på avfallshantering och sänkta växthusutsläpp för att främja ekoturism.

Enligt Phukets guvernör Narong Woonciew höll provinsmyndigheter nyligen diskussioner med offentliga myndigheter och miljömyndigheter om hantering av matavfall och enades om att upprätta en systematisk plan som integrerar alla sidor för att säkerställa maximal hållbarhet.

För att ta itu med matsvinnsfrågan kommer Phuket Provincial Administrative Organisation att samarbeta med Phukets kommun för att främja avfallshantering för lokala invånare och företag. Myndigheterna planerar att skapa en plattform som samlar in data och information om överskottsavfall som ska användas för att upprätta avfallsplaner med större effektivitet.

Enligt data från 2019 släppte Phuket ut 3.1 miljoner ton koldioxid per år. Myndigheterna är oroade över den ökande utsläppstakten, eftersom siffran har beräknats stiga till cirka 4.6 miljoner ton år 2030. En avgörande faktor som tillskriver detta är Phukets misslyckande med att separera sopor, varav 50 % är matavfall. Tjänstemän uppgav att sortering av avfall skulle vara ett kostnadseffektivt och miljövänligt tillvägagångssätt för avfallshantering.

Wattanapong Suksai, direktör för Phuket Provincial Natural Resources and Environment Office, sa att kontoret arbetar för att minska utsläppen av växthusgaser och genomföra handlingsplaner för att hantera klimatförändringarna. Han sa att provinsen arbetar för att stävja växthusgaser, med målet att sänka Phukets växthusgasproduktion till 440,000 2030 ton per år till XNUMX.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.