Tjänstemän inspekterar cannabisbutiker på Bangla Road i Patong efter viral video

Patong –

Relevanta tjänstemän inspekterade cannabisbutiker på Bangla Road i Patong för att kontrollera licenser och regelöverträdelser efter att ett videoklipp av utlänningar som använder en maskin för att blåsa cannabisrök över gatan blev viralt på sociala medier.

På fredag ​​kväll (18 augustith) ett team av Phuket-tjänstemän från Kathu District Office, Patong Police och Kathu District Public Health Office inspekterade Bangla Road efter den virala videon. Cannabisbutiker på Bangla Road fick sina licenser kontrollerade och blev påminda om att rökning i butiker strider mot reglerna.

Weerawit Krueasombat, ordförande för Patong Entertainment Business Association, berättade för The Phuket Express att utlänningarna i videoklippet gjorde innehåll för att marknadsföra en ny men oidentifierad cannabisbutik nära Phukets internationella flygplats i Thalang som just har öppnats. Polisen har redan kontaktat dem för att komma till polisstationen för att åtalas för olika rättsliga anklagelser.

Chalermpong Sangdee, Move Forward-kandidaten för Phuket valkrets 2 sa till Phuket Express "Tjänstemän försöker hantera korrekt användning av cannabis, särskilt när det kommer till ägare och återförsäljare som är utlänningar."

TPN Media noterar att laglig rökning offentligt eller i butiker, till och med cannabisbutiker, strider mot gällande regler och förordningar. Tekniskt sett är cannabisanvändning också begränsad till medicinsk användning och bör kräva en legitimerad läkare för att övervaka all användning. Dessa regler är dock ganska lösa eftersom cannabis bara är avkriminaliserat men inte helt lagligt eftersom politiker fortsätter att debattera om lagen.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.