NBTC utökar tillsynen till onlinevideoplattformar

PRESSMEDDELANDE: 

National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) har tillkännagivit planer på att utöka sitt regelverk till att omfatta onlineinnehåll på video-on-demand (VOD) och videodelningsplattformar.

Enligt en NBTC-tjänsteman kommer underkommittén för digital plattformskommunikation att sammanträda nästa vecka för att diskutera strategier för att reglera videoinnehåll genom att fokusera på tjänsteleverantörer.

NBTC avser att fastställa regler som riktar sig till tjänsteleverantörers roller i innehållsspridning utan att ingripa i den kreativa processen för innehållsgenerering. Plattformar som YouTube, Facebook, Twitter, Line, TikTok, Netflix, iFlix, WeTV och Viu är bland dem som kommer att omfattas av dessa regler.

De föreslagna föreskrifterna bygger på utgångspunkten att tjänsteleverantörer ska ta redaktionellt ansvar för det innehåll de hostar och distribuerar via sina onlineplattformar. Denna förändring av ansvarighet syftar till att främja ett mer ansvarsfullt förhållningssätt till innehållsdelning och streaming.

Med hänvisning till artikel 7 i NBTC-lagen noterade tjänstemannen att vakthunden har befogenhet att övervaka videosändningar via digitala plattformar. Medan Electronic Transactions Development Agency införde en lag förra året som tvingar leverantörer av digital video att rapportera sina tjänster till byrån, beviljas undantag om en annan lag håller dem direkt ansvariga. NBTC hävdar sig själv som den behöriga myndigheten för reglering av videosändningar online.

Medan TikTok och Meta Thailand avböjde att ge detaljerade kommentarer om planen på grund av otillräcklig information tillgänglig, uttryckte Pathompong Sirachairat, VD för Mono Max streaming videotjänst, företagets beredskap att följa de kommande NBTC-reglerna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.