Pheu Thai premiärministerkandidat avfärdade anklagelsen om olagliga markköp

PRESSMEDDELANDE:

Pheu Thai Partys premiärministerkandidat Srettha Thavisin avfärdade anklagelserna om att fastighetsutvecklaren Sansiri Plc genomförde illegala markköp för en tomt i Bangkok under sin tid som företagets vd.

Sretthas svar följer på anklagelser från den framstående whistleblower Chuwit Kamolvisit om att Sansiri gjorde ett illegalt markköp med hjälp av nominerade för sin lyxiga bostadsrätt Khun by Yoo. Chuwit hävdade att fastighetsutvecklaren använde ett förvaltarföretag för att ta ett lån på en miljard baht för att köpa tomten i Bangkoks Thong Lor-distrikt 2016. Förvaltarföretaget betalade säljaren 565 miljoner baht, men användningen för det återstående lånebeloppet har inte klarlagts.

Som svar på anklagelsen uppgav Srettha att fastighetsutvecklaren förde marken transparent till marknadspris. Han tillade att hans ledning av Sansiri hade erkänts för god bolagsstyrning och välkomnade alla utredningar baserade på fakta och goda avsikter.

Avskedandet av premiärministerkandidaten ligger i linje med Sansiris uttalande till Thailands börs som förnekade Chuwits anklagelse. Fastighetsutvecklaren sa att priset som betalats till säljaren, N&N Asset Co Ltd, hade blivit felaktigt och att påståendet saknar trovärdighet. Sansiri sa att dess förfaranden för markköp är legitima och att varje steg är ansvarsfullt och öppet.

Anklagelsen var visselblåsarens andra mot Pheu Thai-kandidaten, efter den tidigare anklagelsen om skatteflykt. Premiärministerkandidaten har nyligen gett sin advokat i uppdrag att lämna in en stämningsansökan mot den framstående whistleblower för ärekränkning i frågan.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.