Buddhistiska tjänstemän inspekterar Phuket-templen för att förhindra bedrägerier i utlandet efter Chonburi-incidenten

Phuket -

National Office of Buddhism inspekterade tempel i Phuket för att förhindra bedrägerier från utlandsägda företag efter att kinesiskt ägda företag enligt uppgift sålt falska religiösa amuletter vid ett tempel i Chonburi.

På torsdag (17 augustith), inspekterade ett team av tjänstemän från Phukets turistpolis, Phuket Buddhism Office och Phuket Immigration flera tempel i Phuket som var Latthi Wanaram Temple (Wat Tai) i Chalong, Sawang Arom Temple (Wat Rawai), Khao Rang Temple ( Phuket Town), Kathu Temple och Sri Soonthorn Temple (Wat Baan Phon) i Thalang.

Phuket Buddhism Office berättade för Phuket Express att inspektionen följer order från National Office of Buddhism för att förhindra att kinesiskt ägda företag drivs i tempel efter att de befunnits ha hyrt ett område och sålt falska amuletter till turister i ett tempel i Chonburi .

Under tiden, Chonburi-tjänstemän fortsätter sina egna inspektioner efter den tidigare nämnda incidenten.

Det fanns inga rapporter om några större problem i Phuket.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.