Kvinna greps i Patong för påstådd bedrägeri med besparingar på 12 miljoner baht

Patong-

En kvinna greps i Patong efter att hon påstås ha varit inblandad i bedrägerierna mot en spargrupp för byns pengar som involverade mer än 12 miljoner baht.

Central Investigation Bureau (CIB) berättade för TPN-media att de denna vecka hade arresterat fru Orawan (hennes ålder anges inte av polisen) på en restaurang i Patong. Hon är anklagad för stöld och bedrägeri.

Fru Orawan var med i lånekommittén för en byspargrupp i Narathiwat. Det finns totalt 560 medlemmar i gruppen. I december 2020 fick gruppen betala utdelning till alla medlemmar. Fru Orawan ska ha skapat falska dokument och medlemmar med falska bankkonton. Hon använde gruppens pengar för sig själv som totalt var mer än 12 miljoner baht.

Efter att andra kommittémedlemmar fick reda på det, lämnade de in en anmälan till Tan Yong-polisen i Narathiwat.

Orawan vädjade inte omedelbart eller tog upp anklagelserna.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.